.zoutdeeg.bakken.

Knutselen of simpelweg creatief bezig zijn met zoutdeeg.
Een plezier voor jong en oud!

Zoutdeeg bakken

Volg onderstaande zorgvuldig en zoutdeeg is een plezier om te maken.

Neem het bloem en vermeng met het zout in een grote kom. Voeg dan de helft van het water toe en kneed tot alles goed vermengd is. Doe er nu de rest van het water en de olijfolie bij. Stevig kneden tot je deeg mooi en soepel is.

Maak je vingers nat zodat het niet gaat kleven en nu kan je figuurtjes beginnen vormen met het zoutdeeg. 
Nu de figuurtjes gemaakt zijn ben je klaar om het zoutdeeg te bakken.
  • Start het bakken met 1 uur op 100° Celcius.
  • Zet de oven hierna nog 1 uur op 125° Celcius.

De baktijd hangt sterk af van de dikte van de figuurtjes, controleer daarom af en toe. Het bakken duurt vrij lang want het komt erop aan het deeg te drogen.

Laat alles nu afkoelen in de oven en nu kan je de figuurtjes nog toffe kleuren geven.

HINT:  1 dag drogen op de verwarming werkt even goed!
PAS OP :  De figuren zijn niet om te eten!